Sådan finder du den ideelle indboforsikring

I dit budget skal der være plads til de faste udgifter, og selvom du da helst bør spare, hvor du kan, så bør det aldrig gå ud over kvaliteten og især ikke over dækningen på din indboforsikring. I denne artikel får du masser af gode råd og vejledning om, hvordan du bedst sikrer dig med de bedste forsikringer til din bolig og dit indbo. Det kan blive dyrt for dig, hvis du er:

  • Underforsikret.
  • Ikke har alle dine ting med i forsikringspolicen.
  • Har valgt en for høj selvrisiko.
  • Har valgt et for dyrt forsikringsselskab.

Step-by-step guide til at finde den passende forsikring

Det kan være en jungle at finde vej gennem alle mulige forsikringer, da forsikringsselskaberne ikke har samme dækning og vilkår i deres standardforsikringer. Der er kamp om forsikringskunderne, men der er også stor forskel på priserne mellem forsikringsselskaberne på forsikringer, der dækker det samme omfang. For at du ikke snyder dig selv, bør du derfor indhente 3-4 forsikringstilbud hos forskellige forsikringsselskaber og ud fra disse vælge den bedste løsning ud fra dine vilkår og betingelser. Det vigtigste i processen er blot for dig at prioritere, hvad du vil have dækket i din indboforsikring. Du bør derfor opstille en liste over disse krav til din indboforsikring:

  1. Udregn en samlet pris på ALLE dine løse genstande i huset.
  2. Udregn en passende selvrisiko.
  3. Medregn dækning på eventuelle briller, cykel, mobiltelefon og lignende.
  4. Overvej tillæg til skader på skjulte rør, glas og kumme samt strømskader.
  5. Skal din indboforsikring have tillæg til ulykkesforsikring?
  6. Skal den omfatte en rejseforsikring?

Når du har fået det hele med, bør du så kontakte nogle forskellige forsikringsselskaber og bede dem i deres tilbud tage højde for alle dine krav. På den måde bliver du hverken under- eller overforsikret, hvilket jo giver dig den bedst mulige pris men stadig dækker dig ind optimalt.

Hent nyttige oplysninger på nettet om dine forsikringer

Der findes heldigvis en masse sammenligningssider på nettet, der giver dig et overblik over, hvilke selskaber du normalt får de bedste priser fra ud fra dit behov. Men hvis uheldet er ude, så gælder det ikke om at have sparet 1.000 kr. årligt på en billig forsikring men mere om, at en opstået skade er dækket i din indboforsikring. De endelige vilkår i din forsikringspolice er individuelle ud fra dine specifikke ønsker, da ikke to forsikringskunder jo er ens i deres krav og ønsker. Du kan finde nyttige oplysninger om din indboforsikring på Informeo.dk, da de nemlig har udviklet en huskeliste over faldgruber for forbrugerne, når man skal tegne en bestemt type forsikring. Her finder du gode råd samt links omkring alle aspekter af forsikringer på både fast ejendom, indbo samt andre typer forsikringer.