Det er nemmere sagt end gjort at navigere i de mange forsikringer, som bliver udbudt på markedet. For hvilke forsikringer må du ikke glemme at tegne, og hvilke er mere sekundære? I denne artikel ser vi nærmere på 3 typer af forsikringer, som du skal sørge for at tegne, hvis du ikke allerede har gjort det.

Pas på dine ting

En af de forsikringer som du altid bør sørge for at have i orden, er den velkendte indboforsikring. Uden en indboforsikring er du ikke berettiget til at få erstatning, hvis din cykel bliver stjålet, eller hvis der er indbrud i din bolig. Det samme gør sig gældende, hvis der skulle opstå andre skader som følge af brand eller andre hændelige uheld.

Uden en indboforsikring kan det blive en dyr affære, hvis din taske bliver stjålet inde i byen, eller hvis der opstår vandskade i din lejlighed.

Hvis uheldet skulle være ude

En ulykkesforsikring er endnu en i rækken af forsikringer, som du ikke bør spare væk. Hvis du skulle komme ud for en ulykke og få varige men, går ulykkesforsikringen ind og dækker. Det samme gælder ved dødsfald. Falder du bort, vil din familie få udbetalt en sum penge. Lever du i en familie med mand og børn, kan det få fatale konsekvenser for din families økonomi, hvis du ikke har tegnet en ulykkesforsikring.

En ulykkesforsikring går altså både ind og sikrer dig i tilfælde af ulykke, sygdom eller andet, der giver dig varige men, og gør det økonomisk nemmere for din familie i tilfælde af dødsfald.

Rejseforsikring

Uanset om du rejser meget eller kun en gang om året, kan det blive rigtig dyrt, hvis du rejser på ferie uden at have styr på dine rejseforsikringer. Selvom det blå sygesikringskort altid skal med i pungen, er det ikke altid tilstrækkeligt, hvis du kommer galt afsted eller bliver syg på din ferie.

Skulle du komme ud for det scenarium, at du bliver dårlig og skal transporteres hjem til Danmark for at få behandling, koster din hjemtransport spidsen af en jetjager. Og her taler vi altså om hundredtusindvis af kroner.

En rejseforsikring går typisk også ind og dækker, hvis din bagage ikke kommer frem rettidigt, eller hvis du får brug for at afbestille på grund af sygdom eller andet.