Mange nye boligejere har ofte en skrøbelig økonomi, da de har skulle betale udbetaling og omkostninger til deres bolig. Da realkreditlån ofte er de billigste lån på markedet, udnytter de fleste boligejere dette, og har kun en lille friværdi.

Alligevel kan der opstå behov for lån, hvis der skal renoveres ved huset eller investeres i miljøvenlige løsninger til strøm og varme såsom solceller, varmepumpe og isolering. Disse investeringer vil ofte kunne betale sig selv i løbet af en kort årrække på grund af mindre årlige forbrugsudgifter.

Hvis du i forvejen betaler af på nogle mindre forbrugslån, bør du overveje at få et samlelån med en billigere rente end de ofte dyrere kviklån.

Fordele ved et samlelån

Hvis du har flere lån, kan det være en fordel at samle disse i ét samlelån, da du vil kunne få bedre overblik over din økonomi, men dine samlede udgifter til renter og gebyrer vil sandsynligvis også falde samtidigt.

Du bør især kigge på de årlige omkostninger i procent (ÅOP), når du skal sammenligne de forskellige lån med hinanden, da ÅOP umiddelbart er sammenlignelig. Du skal ikke hæfte dig ved disse størrelser ved et lån:

  • Årlig rente.
  • Bidragsstørrelse.
  • Etableringsomkostninger.
  • Lånegebyrer.
  • Afdragsfri periode.
  • Øvrige lånegebyrer.

Alle disse omkostninger er naturligvis vigtige for dig, men det er den samlede låneydelse, der er vigtigst for dig, og den fremgår alene i værdien ÅOP.

Mange forbrugere betaler måske af på et mobillån på 8.000 kroner med en ÅOP på 18 % samt et IT-lån på 12.000 kroner med en ÅOP på 15 %.

Hvis du så også har taget et lån på 20.000 kroner til nye hvidevarer med en ÅOP på 19 %, så kan det virkelig godt betale sig at lave et samlelån på 40-50.000 kroner, hvis du kan opnå en ÅOP på under 10 %.

Du kan muligvis nedbringe dine låneomkostninger fra omkring 8.000 kroner til omkring 4.000 kroner, og det hjælper jo en del i dit budget.

Lad bankerne konkurrere om billige lån

Hvordan finder du så et attraktivt samlelån? Du kan naturligvis ansøge på nettet hos forskellige lånefirmaer, men der findes faktisk en smartere løsning for dig, idet du kan nøjes med at lave én enkelt låneansøgning på samlelån hos Lendme.dk, hvorefter du får tilbud fra alle bankerne.

På den måde lader du jo bankerne komme til dig, idet du reelt afholder auktion på lånebetingelserne. Du kan nu vælge den långiver, der giver dig de bedste betingelser og den laveste ÅOP. På den måde kan nu nemt og hurtigt få fat i det bedst mulige samlelån og dermed få bedre styr på din økonomi.