Det er faktisk ingen tosset idé at købe sin egen bolig, når man skal starte på en erhvervsuddannelse, da dette dels kan være en udmærket investering men også give den studerende en lav månedlig boligudgift. Man skal naturligvis ikke købe det første og bedste tilbud, men man skal starte med at undersøge markedet, før man foretager en investering. Det er både svært samt kostbart at leje en bolig i de store uddannelses byer, og hvis man planlægger erhvervsuddannelser København, så kan det sikkert være en glimrende investering med en billig ejerbolig med en fornuftig beliggenhed.

Valg af erhvervsskole

Først og fremmest gælder det jo om at finde den rette erhvervsuddannelse, så man ikke ender med at blive stavnsbundet på grund af dit boligkøb, men hvis man handler velovervejet, så vil man sjældent komme ud for ubehagelige overraskelser på dette område. Man bør søge en uddannelse, som man er oprigtigt interesseret i, og det kan måske være en eud uddannelse eller en anden form for erhvervsuddannelse. Din fremtidige karriere og indtægtskilde vil komme fra dit job, som man ofte vil holde fast i gennem mange år, så det gælder om at finde et interessant job, der ikke føles trivielt og kedeligt. Man kan hente mere viden og inspiration om erhvervsuddannelser på hjemmesiden for Hotel- og Restaurantskolen, og flere af disse uddannelser kan endda kombineres med elevløn, mens andre er SU-berettigede erhvervsuddannelser. Man behøves derfor ikke tage en altafgørende beslutning så tidligt i livet, idet man få en bred vifte af muligheder for at udvide horisonten og karrierevejen ud fra dine personlige erfaringer og interesser. En god uddannelse giver mange typer lærdom såsom almen dannelse, livsduelighed, robusthed, kreativ tænkning, disciplin og samarbejde.

Find en passende bolig under studierne

Økonomien spiller naturligvis en stor rolle i beslutningen, så derfor skal man undersøge boligmarkedet nøje, før man køber en ejerbolig. Man bør måske undersøge lejemulighederne først, men hvis disse er begrænsede og meget kostbare, så er boligkøb en oplagt mulighed, og især hvis man kan få hjælp fra forældrenes side med lån samt kaution. Beliggenheden må gerne være tæt på din erhvervsskole, således man sparer tid og transportudgifter hver dag, og boligen bør desuden ligge tæt på god offentlig transport, så man ikke behøves at investere i bil. Man bør tale med sin bankrådgiver og en kreditforening, før man underskriver en slutseddel på en ejerbolig, men investeringen kan i bedste fald dels give dig både overskud på længere sigt samt en lav udgift hver måned sammenlignet med lejeboligerne i området.