e835b10a2cfd003ecd0b470de7444e90fe76e6d21bb7154090f0c4_640_loans

Det har i mange år været muligt at omlægge sine lån i kreditforeningen, da en låneomlægning normalt blot er en indfrielse af det oprindelige lån i ejendommen mod der tilbydes et nyt lån i samme bolig, der således afløser det gamle lån. Det kan især betale sig at omlægge sine lån i disse tider, hvor vi i årevis har nydt glæde af faldende rentesatser hvert eneste år, men undertiden kan det også betale med en omlægning af lån, selvom renteniveauet er opadgående, men dette afhænger naturligvis af obligationskurserne. Det har imidlertid aldrig været nemmere og hurtigere at få lavet en præcis beregning af, hvor meget man får ud af at lave en omlægning af lån, som man har i sin ejendom.

Hjemmesider med beregnermodel

De fleste udbydere af realkreditlån har en beregnermodel på deres hjemmeside, hvor man kan få beregnet fordel og ulemper ved en eventuel låneomlægning. På BRF Kredit hjemmeside kan man eksempelvis ved at kun indtaste tre oplysninger om sit nuværende lån få beregnet de nye ydelser ved en omlægning af lån. Denne beregnermodel er både simpel men eksakt, og det tager kun få sekunder at se de nye tal på det nye realkreditlån, som naturligvis skal vælges ud fra, om der er tale om:

  • Et obligationslån
  • Et rentetilpasningslån med kort løbetid
  • Et rentetilpasningslån med lang løbetid

Man har brug for disse oplysninger om sit nuværende lån, for at få beregnet det nye lån:

  1. Restgælden i dag på dit kreditforeningslån
  2. Restløbetiden på dit kreditforeningslån
  3. Din samlede månedlige ydelse inkl. afdrag, rente og bidrag.

Vælg det rette boliglån

Man bør naturligvis kun indfri sine nuværende lån og få lavet en omlægning af lån, såfremt der kan opnås en betydelig økonomisk fordel ved dette, men med det ultra lave nuværende renteniveau, så kan det for de fleste betale sig at foretage en låneomlægning. Det største valg går ud på at vente til rette øjeblik, som ofte er nu, og det næste valg er derfor, hvilken type lån, man bør satse på, da der er væsentlige forskelle på obligationslån og på rentetilpasningslån, der desuden kan løbe over forskellige perioder. Man bør prioritere sit nye lån ud fra, om man ønsker høj sikkerhed, eller om man kan leve med risikoen for et stigende renteniveau ved at vælge et rentetilpasningslån frem for det fastforrentede obligationslån. Den fast rente ligger på omkring 1.5 % i årlig rente, hvorimod man med et rentetilpasningslån kan nyde en rente på omkring 0 % for de kommende 6 år, såfremt man sikrer sit renteniveau i en periode løbende fra 6 måneder op til 6 år.