shutterstock_108205049

Alle boligejere er klar over, at den absolut billigste type lån til boligen er realkreditlån efterfulgt af banklån med pant i ejendommen. Disse typer lån skal tinglyses, og derfor tager denne type lån lang tid at få udbetalt, og desuden kan man ikke overskride ejendommens værdi med hensyn til lånebeløbets størrelse. Men hvis man alligevel bliver tilbudt et helt favorabelt tilbud på nye tæpper, gardiner, trægulv, møbler eller lignende, så kan det være en god idé at optage et tilhørende forbrugslån, så man selv kan bestemme, hvad pengene skal bruges til.

Ekstremt billige forbrugslån

Hvis man taler med sin bank eller går på nettet for at lede efter forbrugslån, så vil man altid blive tilbudt en lånerente, hvis ÅOP kan variere fra små og op til temmelig høje størrelser, men nu kan man i mange butikker finde forbrugslån med meget mere attraktive vilkår og priser, idet butikken naturligvis stadig tjener på varen. TV2 hjemmesiden med nyheder kan man læse om butikker der banker bankernes tilbud på forbrugslån. På den måde får bankerne altså kamp til stregen, idet butikkerne går langt ned i omkostninger på deres forbrugslån for at matche bankerne tilbud, og i visse tilfælde går nogle af butikkerne ud og tilbyder helt gratis forbrugslån. Hvis en butikskæde har en god likviditet til rådighed, så er dette stadig en effektiv forretnings idé til at øge omsætningen på trods af ingen forrentning på forbrugslånet, da butikken ikke vil kunne opnå nogen høj indlånsrente i banken med det nuværende meget lave renteniveau. Man bør dog altid nærlæse lånebetingelserne, da der måske kan komme etableringsomkostninger og andre dyre gebyrer med i lånebeløbet.

Billige online forbrugslån

hjemmesiden Seedmoney kan man finde en stor oversigt og guide til online forbrugslån, idet man her nemt kan finde et passende lån til netop dit behov. Størrelsen af et forbrugslån ligger ofte fra 5.000 kr. og opefter til flere 100.000 kr., og kravene til dokumentation stiger også alt efter lånebeløbets størrelse. Til forbrugslån under 50.000 kr. skal man som regel sjældent kunne dokumentere mere, end man har en fast indkomst og ikke står registret i nogle registre som dårlig betaler såsom hos Debitorregistret eller hos RKI/Experian. De fleste lånefirmaer trækker følehornene til sig og afviser et lån til de fleste, der står registrerede som dårlig betaler, da man jo først bør få betalt disse lån, før man låner igen.

Mange i Danmark har ejerbolig og en fast indkomst men en stram økonomi og likviditet, således der sjældent lige står 50.000 kr. på kontoen til uventede udgifter. Men måske vil man gerne lige investere i noget ekstraordinært til boligen, eller man får tilbudt en vare til en speciel lav pris, hvis man kan slå til her og nu, og i disse tilfælde kan et forbrugslån være en glimrende idé, især fordi man selv kan bestemme lånets løbetid, der så kan passe til netop din økonomi. Fordelen ved at vælge et forbrugslån er, at man kan klare hele ansøgningsprocessen hjemmefra på sin computer, og det kan klares på få minutter, hvorefter man som regel får svar på ansøgningen samme dag, og beløbet kan udbetales direkte til din bankkonto.