Har du altid drømt om et længehus? I dag er der uendelige muligheder for, hvordan sådan et længehus kan se ud, så din drøm kan meget vel blive til virkelighed. Et længehus er ganske enkelt et hus opført i et rektangel. Rektanglet kan selvfølgelig udformes i mange forskellige retninger.

De kan være i to etager, de kan være små, og de kan være store. Derudover har de en enkel konstruktion, minimalt pladsspild og gode planløsninger. Mange firmaer har specialiseret sig i netop længehus, fordi der er så mange fordele ved deres enkelhed.

Få en enkel konstruktion med mange fordele

Den enkle konstruktion på et længehus er en helt klar fordel. Så snart der kommer vinkler på et hus, kræver det mere avancerede konstruktioner, som kræver mere tid og ofte flere penge. Især hvis disse konstruktioner skal specialfremstilles.

Ved et længehus undgår du de avancerede konstruktioner. Dermed ikke sagt, at et længehus nødvendigvis er billigere end et vinkelhus. Alle priser afhænger af materialevalg og indmad. Dyre materialer koster mere – sådan er det med alt.

Dog kan du med en enkel konstruktion være sikker på ikke at skulle udfordres med skæve vinkler, der vanskeliggør standardmål.

Et længehus med minimal pladsspild

Vælg et firma, der har god erfaring med længehuse. Derved får du et firma, der kan guide dig til, hvordan I i fællesskab bygger et hus med så lidt pladsspild som muligt. Nybyggeri er i dag generelt meget fokuseret på pladsoptimering, og man vil sjældent finde lange gangarealer uden reel funktion.

Det er dog stadig fordelagtigt at få det meste ud af sine kvadratmeter. Køkkenet skal vinkles, så det tager mindst mulig plads, og du vil måske hellere have dine gode kvadratmeter i køkkenalrummet end på værelserne. Det er subjektivt, men ikke mindre vigtigt.

Hvordan finder du så den rette planløsning?

Sådan finder du din rette planløsning

Når du skal finde den rette planløsning for dit længehus er det vigtigt, at du tager dig god tid. Sæt dig ned, og find ud af, hvilke rum der er de vigtigste for dig og din familie.

Bruger I meget tid med madlavning, skal I selvfølgelig prioritere et stort køkken med plads til jer alle. Skal I samtidig med madlavning kunne hjælpe med lektiehjælp, er det måske fordelagtigt at have køkken og spisestue i et.

Er I en familie på fem, kunne I godt have brug for to badeværelser. Er I færre, kunne kvadratmeterne måske bruges på et kontor, som er vigtigt for dit erhverv. Familier er forskellige, og derfor skal planløsninger ikke være ens.