Alle boligejere kender en del til boliglån og supplerende lån til deres bolig, da det ofte tager 20-30 år at betale af på boligen, og den skal også løbende vedligeholdes, hvilket også koster penge. Mange vælger også at optage nye boliglån I løbet af afdragsperioden, således de kan belåne deres friværdi. Friværdien kommer desværre ofte først til syne efter 10 års afbetalinger, så hvad gør man som boligejer, når man gerne efter et par år vil renovere sin bolig? Du bliver nødt til at tage et privatlån, men dette kan være en uoverskuelig jungle at finde rundt i. Lån penge til din bolig hos Lendme er ofte den nemmeste, hurtigste og billigste løsning på dit problem, og i det følgende beskrives dine muligheder.

Muligheder for at låne penge

Der findes masser af muligheder for at låne penge til forbrug eller til boligrenovering og andre investeringer, men både banker, kreditforeninger og låneinstitutter har forskellige krav og priser for deres lån. Du skal ikke tage et hurtigt kviklån, selvom annoncerne måske virker tillokkende, for deres ÅOP (årlige omkostninger i procent) er ofte skyhøje.

Hvis lånet er meget kortvarigt kan man betale flere tusinde procent i ÅOP, hvorimod langvarige lån endda ofte kommer op på 25 -30 % eller mere. Hvis du ser dig for, burde du kunne finde et lån med en ÅOP på omkring 10-15 %, hvilket er ganske rimeligt for tiden.

ÅOP er den eneste sammenlignelige faktor til lån, da den jo inkluderer samtlige låneudgifter herunder renter og gebyrer, så denne bør du være opmærksom på. Kreditforeningslån er ofte de billigste, men de kræver jo friværdi i ejendommen, og bankerne kræver som regel det samme.

Mange gange er det nemmeste og billigste lån derfor et længerevarende forbrugslån, men hvordan finder du så denne lånemulighed?

Proceduren hos Lendme

Lån penge til at sætte din bolig i bedre og hyggeligere stand er en glimrende idé, da ejendommen derved stiger i komfort og værdi. Du opnår den største fordel, hvis du især investerer i energivenlige løsninger, således du kan nedbringe dine udgifter til forbrug på både vand, strøm og varme. Der kan ofte være tale om disse investeringer:

  • Efterisolering af både lofter, vægge og rør.
  • Nye energivinduer.
  • Solceller.
  • Solvarme.
  • Jordvarme.
  • Varmepumpe.

For at blive godkendt til et lån bør du blot have et fornuftigt rådighedsbeløb tilbage efter udgifterne er betalt, og du må ikke stå registreret som dårlig betaler hos RKI. Det er en større opgave at kontakte de mange låneudbydere og banker på markedet, men du kan nemt klare opgaven sammen med Lendme.

De har nemlig i forvejen allieret sig med en lang række pengeudlånere, således du blot skal udfylde én låneansøgning, hvorefter Lendme formidler dine oplysninger til dem alle. Du får dermed et svar fra alle låneinstitutterne, og du kan nu udvælge det lån, der giver dig de bedste priser og betingelser.