Mange danske boligejere betaler i de første mange år ikke nogen afdrag på deres realkreditlån, så derfor tager det mange år for dem at opbygge en friværdi i boligen, men til gengæld slipper de med en overkommelig månedlig udgift på boliglånet. Mange boligejere kan derfor ikke få fat i et billigt realkredit tillægslån, hvis de pludselig får lyst til at bygge om eller renovere deres bolig.

Hvis man ikke selv har sparet op til renoveringen af boligen, så må man på lånemarkedet, hvilket ofte kan omfatte banker, pantebrevsfirmaer samt de mange private udlånsfirmaer. Dette kan være en tidskrævende og frustrerende proces, især hvis man gentagne gange skal til møder i banken og hver gang skal fremskaffe ny dokumentation til lånet. En nem og hurtig løsning er at låne penge gennem Lendme, idet du blot skal lave én enkelt låneansøgning.

Hvordan virker låneprocessen hos Lendme?

Lendme formidler lån til en lang række lånefirmaer på baggrund af din låneansøgning, og det er meget hurtigere og mere effektivt end at kontakte lånefirmaerne selv. Lendme vil nemlig sørge for, at du får tilbudt de mest passende lånetyper, der ofte er en slags forbrugslån i stedet for de dyre kviklån.

Bankerne kommer dermed til dig med attraktive lån, idet de ved, der er konkurrence blandt lånefirmaerne. Ofte kan det betale sig for dig at indfri dine eksisterende smålån ved samme lejlighed, da de ofte har nogle høje årlige omkostninger i procent. ÅOP er ofte den mest afgørende faktor for at kunne sammenligne lånepriserne, da alle omkostninger er medtaget her.

Du bør udvælge det lån, der giver dig de bedste lånebetingelser og laveste renter. Hvis du har en fornuftig økonomi med et rimeligt rådighedsbeløb (indtægter minus udgifter), så burde du nemt kunne låne penge til din bolig på ganske attraktive lånevilkår, såfremt du altså ikke står i RKI registret.

Du skal naturligvis være ærlig i din låneansøgning, sådan så du eksempelvis husker alle dine eksisterende lån i din låneansøgning, da mangelfulde oplysninger altid fører til en låneafvisning.

Energibesparende løsninger i boligen

Mange gange vil din bolig stige i værdi efter en renovering, men du vil især kunne få en økonomisk gevinst, hvis du får lavet energibesparende forbedringer på din ejendom. Ofte vil du kunne formindske dine månedlige udgifter på vand, strøm eller varme, sådan så at udgiften kan være betalt ind i løbet af 5-10 år. De mest effektive energiforbedringer er disse løsninger:

  • Hulmursisolering og andre former for efterisolering
  • Solceller
  • Solvarme
  • Jordvarme
  • Varmepumpe
  • Energivinduer

Du bør i øvrigt også være opmærksom på, at du kan få flere former for tilskud fra det offentlige, og det gælder både tilskud fra energiselskaberne samt håndværkerfradraget på arbejdstimer. Du har dermed mange muligheder for at få hjælp, hvis du planlægger at renovere din bolig.